Inschrijvingen

Schooljaar 2018-2019

Dit is nog de informatie voor inschrijvingen voor het huidig schooljaar 2018-2019. Zodra wij de data kennen voor inschrijvingen 2019-2020 passen we dit hier aan.

Om uw kind in een Dilbeekse kleuter- of basisschool in te schrijven, moet u uw kind eerst aanmelden. Hiermee reserveert u uw plaats. Nadien moet u uw kind nog inschrijven rechtstreeks bij de school.

Eind mei kan u uw kind in theorie ook inschrijven zonder aanmelden. Gezien de grote vraag in Dilbeekse scholen kan u er best rekening mee houden dat er in vele scholen dan geen plaats meer is.

Voor wie?

De volgende kinderen konden worden ingeschreven via de aanmeld-procedure:

• kinderen geboren in 2016, ook al gaan ze pas naar school vanaf september 2019
  • kinderen die van school veranderen tijdens het schooljaar 2018-2019
  • kinderen geboren in 2015 die al op een wachtlijst staan

Data aanmelden en inschrijvingen

vanaftot en met
vr 1/12/2017 9h00vr 15/12/2017 12h00Aanmelden voorrangsgroepen
ma 8/01/2018vr 26/01/2018Inschrijven voorrangsgroepen
do 01/02/2018 9h00do 22/02/2018 12h00Aanmelden niet-voorrangsgroepen
do 08/03/2018do 29/03/2018Inschrijving niet-voorrangsgroepen
di 29/05/2018Vrije inschrijving

Aanmelden

Alle Dilbeekse scholen nemen deel aan deze online aanmeldingsprocedure. Tijdens de aanmelding kunt u uw voorkeursscholen opgeven.

Wij raden u ten sterkste aan om minimum vijf keuzes op te geven. Wanneer er te veel ouders kiezen voor eenzelfde school, zal de software plaatsen toewijzen op basis van voorkeur en afstand tussen domicilie van het kind en de school.

Aanmelden gebeurt via de centrale aanmeldingswebsite van de gemeente Dilbeek. De aanmelding is geldig onder voorbehoud van goedkeuring.

Bij de aanmelding van je kind, speelt het tijdstip geen rol, zolang het maar binnen de juiste periode gebeurt (zie boven). Je kan dus rustig je tijd nemen.

Inschrijven

Nadat u uw kind hebt aangemeld, moet u uw kind nog inschrijven. Na het aanmelden zal je een ticket voor inschrijving krijgen. Hiermee kan je je kind inschrijven in de inschrijvingsperiode. Als je je kind niet inschrijft in deze periode, dan vervalt je ticket.. Inschrijven gebeurt rechtstreeks bij de school.

Vanaf 29 mei kunnen kinderen vrij worden ingeschreven, zonder aanmelding. Dan geldt de regel: first comes, first served.

Voorrang

De volgende kinderen behoren tot de voorrangsgroep, en kunnen reeds aangemeld worden in december 2017, en ingeschreven worden in januari 2018:

• broertjes of zusjes van kinderen die reeds ingeschreven zijn bij Trip Trap
  • kinderen van personeelsleden van Trip Trap

Als je je kind hebt aangemeld in de voorrangsperiode, moest je het ook inschrijven in de voorrangsperiode voor inschrijvingen. Zo niet is je voorrang vervallen.

Meer info

Voor meer informatie verwijzen wij naar de aanmeldwebsite van de gemeente Dilbeek.