Inschrijvingen

Schooljaar 2021-2022 of geboortejaar 2019

Voor een overzicht: zie de folder van de gemeente Dilbeek.

Om uw kind in een Dilbeekse kleuter- of basisschool in te schrijven, moet u uw kind eerst aanmelden. Hiermee reserveert u uw plaats. Nadien moet u uw kind nog inschrijven rechtstreeks bij de school.

Eind mei kan u uw kind in theorie ook inschrijven zonder aanmelden. Gezien de grote vraag in Dilbeekse scholen kan u er best rekening mee houden dat er in vele scholen dan geen plaats meer is.

Voor wie?

De volgende kinderen konden worden ingeschreven via de aanmeld-procedure:

• Kleuters geboren in 2019: Alle kinderen geboren in 2019 moeten zich aanmelden, ook indien zij tijdens het schooljaar 2021-2022 nog niet naar school mogen (pas vanaf de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden mogen de kinderen naar school).
  • Kinderen die van school willen veranderen
  • Kinderen die nog op een wachtlijst staan van vorig jaar

Data aanmelden en inschrijvingen

vanaftot en metresultaat
ma 4/01/2021 9h00vr 15/01/2021 12h00vr 22/01/2021Aanmelden voorrangsgroepen
ma 25/01/2021vr 12/02/2021Inschrijven voorrangsgroepen
ma 01/03/2021 9h00woe 31/03/2021 12h00ma 26/04/2021Aanmelden niet-voorrangsgroepen
do 29/04/2021vr 21/05/2021Inschrijving niet-voorrangsgroepen
vr 28/05/2021Vrije inschrijving

Aanmelden

Alle Dilbeekse scholen nemen deel aan deze online aanmeldingsprocedure. Tijdens de aanmelding kunt u uw voorkeursscholen opgeven.

Wij raden u ten sterkste aan om minimum vijf keuzes op te geven. Wanneer er te veel ouders kiezen voor eenzelfde school, zal de software plaatsen toewijzen op basis van voorkeur en afstand tussen domicilie van het kind en de school.

Aanmelden gebeurt via de centrale aanmeldingswebsite van de gemeente Dilbeek. De aanmelding is geldig onder voorbehoud van goedkeuring.

Bij de aanmelding van je kind, speelt het tijdstip geen rol, zolang het maar binnen de juiste periode gebeurt (zie boven). Je kan dus rustig je tijd nemen.

Inschrijven

Nadat u uw kind hebt aangemeld, moet u uw kind nog inschrijven. Na het aanmelden zal je een ticket voor inschrijving krijgen. Hiermee kan je je kind inschrijven in de inschrijvingsperiode. Als je je kind niet inschrijft in deze periode, dan vervalt je ticket.. Inschrijven gebeurt rechtstreeks bij de school.

Vanaf 28 mei 2021 kunnen kinderen vrij worden ingeschreven, zonder aanmelding. Dan geldt de regel: first comes, first served.

Voorrang

De volgende kinderen behoren tot de voorrangsgroep:

• broertjes of zusjes van kinderen die reeds ingeschreven zijn bij Trip Trap
  • kinderen van personeelsleden van Trip Trap

Als je je kind hebt aangemeld in de voorrangsperiode, moest je het ook inschrijven in de voorrangsperiode voor inschrijvingen. Zo niet is je voorrang vervallen.

Meer info

Voor meer informatie verwijzen wij naar de aanmeldwebsite van de gemeente Dilbeek.