Inschrijvingen

Schooljaar 2020-2021 of geboortejaar 2018

Voor een overzicht: zie de folder van de gemeente Dilbeek.

Om uw kind in een Dilbeekse kleuter- of basisschool in te schrijven, moet u uw kind eerst aanmelden. Hiermee reserveert u uw plaats. Nadien moet u uw kind nog inschrijven rechtstreeks bij de school.

Eind mei kan u uw kind in theorie ook inschrijven zonder aanmelden. Gezien de grote vraag in Dilbeekse scholen kan u er best rekening mee houden dat er in vele scholen dan geen plaats meer is.

Voor wie?

De volgende kinderen konden worden ingeschreven via de aanmeld-procedure:

• kinderen geboren in 2018, ook al gaan ze in schooljaar 2020-2021 nog niet naar school
  • kinderen die van school willen veranderen
  • kinderen die nog op een wachtlijst staan van vorig jaar

Data aanmelden en inschrijvingen

vanaftot en metresultaat
ma 6/01/2020 9h00vr 17/01/2020 12h00ma 27/01/2020Aanmelden voorrangsgroepen
di 28/01/2020ma 17/02/2020Inschrijven voorrangsgroepen
ma 02/03/2019 9h00di 31/03/2019 12h00ma 27/04/2020Aanmelden niet-voorrangsgroepen
ma 04/05/2020di 26/05/2020Inschrijving niet-voorrangsgroepen
vr 29/05/2020Vrije inschrijving

Aanmelden

Alle Dilbeekse scholen nemen deel aan deze online aanmeldingsprocedure. Tijdens de aanmelding kunt u uw voorkeursscholen opgeven.

Wij raden u ten sterkste aan om minimum vijf keuzes op te geven. Wanneer er te veel ouders kiezen voor eenzelfde school, zal de software plaatsen toewijzen op basis van voorkeur en afstand tussen domicilie van het kind en de school.

Aanmelden gebeurt via de centrale aanmeldingswebsite van de gemeente Dilbeek. De aanmelding is geldig onder voorbehoud van goedkeuring.

Bij de aanmelding van je kind, speelt het tijdstip geen rol, zolang het maar binnen de juiste periode gebeurt (zie boven). Je kan dus rustig je tijd nemen.

Inschrijven

Nadat u uw kind hebt aangemeld, moet u uw kind nog inschrijven. Na het aanmelden zal je een ticket voor inschrijving krijgen. Hiermee kan je je kind inschrijven in de inschrijvingsperiode. Als je je kind niet inschrijft in deze periode, dan vervalt je ticket.. Inschrijven gebeurt rechtstreeks bij de school.

Vanaf 29 mei 2020 kunnen kinderen vrij worden ingeschreven, zonder aanmelding. Dan geldt de regel: first comes, first served.

Voorrang

De volgende kinderen behoren tot de voorrangsgroep, en kunnen reeds aangemeld worden in januari 2020, en ingeschreven worden in februari 2020:

• broertjes of zusjes van kinderen die reeds ingeschreven zijn bij Trip Trap
  • kinderen van personeelsleden van Trip Trap

Als je je kind hebt aangemeld in de voorrangsperiode, moest je het ook inschrijven in de voorrangsperiode voor inschrijvingen. Zo niet is je voorrang vervallen.

Meer info

Voor meer informatie verwijzen wij naar de aanmeldwebsite van de gemeente Dilbeek.