Inschrijvingen

Schooljaar 2022-2023 of geboortejaar 2020

Deze pagina gaat over de inschrijvingen voor schooljaar 2022-2023. Zodra wij informatie hebben over inschrijvingen schooljaar 2023-2024 zullen we deze pagina actualiseren.

Zie ook de folder van de gemeente Dilbeek.

Om uw kind in een Dilbeekse kleuter- of basisschool in te schrijven, moet u uw kind eerst aanmelden. Hiermee reserveert u uw plaats. Nadien moet u uw kind nog inschrijven rechtstreeks bij de school.

Eind mei kan u uw kind in theorie ook inschrijven zonder aanmelden. Gezien de grote vraag in Dilbeekse scholen kan u er best rekening mee houden dat er in vele scholen dan geen plaats meer is.

Voor wie?

De volgende kinderen kunnen worden ingeschreven via de aanmeld-procedure:

• Broers en zussen, of kinderen van personeel hebben voorrang, maar moeten voor de voorziene periode ook worden aangemeld om van deze voorrangsregeling te kunnen genieten.
  • Kleuters geboren in 2020: Alle kinderen geboren in 2020 moeten zich aanmelden, zelfs indien zij pas in het schooljaar 2023-2024 naar school mogen (vanaf de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden mogen de kinderen naar school).
  • Kinderen die van school willen veranderen
  • Kinderen die nog op een wachtlijst staan van vorig jaar
  • Wanneer je kind overgaat naar de lagere school (ook indien naar De Klimop). (Trip Trap maakt niet deel uit van hetzelfde onderwijs net als De Klimop.)

Data aanmelden en inschrijvingen

vanaftot en metresultaat
ma 10/01/2022 9h00vr 21/01/2022 12h00vr 28/01/2022Aanmelden voorrangsgroepen
ma 31/01/2022vr 18/02/2022Inschrijven voorrangsgroepen
ma 07/03/2022 9h00do 31/03/2022 12h00ma 29/04/2022Aanmelden niet-voorrangsgroepen
do 02/05/2022vr 20/05/2022Inschrijving niet-voorrangsgroepen
vr 31/05/2022Vrije inschrijving

Aanmelden

Alle Dilbeekse scholen nemen deel aan deze online aanmeldingsprocedure. Tijdens de aanmelding kunt u uw voorkeursscholen opgeven.

Wij raden u ten sterkste aan om minimum vijf keuzes op te geven. Wanneer er te veel ouders kiezen voor eenzelfde school, zal de software plaatsen toewijzen op basis van voorkeur en afstand tussen domicilie van het kind en de school.

Aanmelden gebeurt via de centrale aanmeldingswebsite van de gemeente Dilbeek. De aanmelding is geldig onder voorbehoud van goedkeuring.

Bij de aanmelding van je kind, speelt het tijdstip geen rol, zolang het maar binnen de juiste periode gebeurt (zie boven). Je kan dus rustig je tijd nemen.

Inschrijven

Nadat u uw kind hebt aangemeld, moet u uw kind nog inschrijven. Na het aanmelden zal je een ticket voor inschrijving krijgen. Hiermee kan je je kind inschrijven in de inschrijvingsperiode. Als je je kind niet inschrijft in deze periode, dan vervalt je ticket.. Inschrijven gebeurt rechtstreeks bij de school.

Vanaf 31 mei 2022 kunnen kinderen vrij worden ingeschreven, zonder aanmelding. Dan geldt de regel: first comes, first served.

Voorrang

De volgende kinderen behoren tot de voorrangsgroep:

• broertjes of zusjes van kinderen die reeds ingeschreven zijn bij Trip Trap
  • kinderen van personeelsleden van Trip Trap

Als je je kind hebt aangemeld in de voorrangsperiode, moest je het ook inschrijven in de voorrangsperiode voor inschrijvingen. Zo niet is je voorrang vervallen.

Meer info

Voor meer informatie verwijzen wij naar de aanmeldwebsite van de gemeente Dilbeek.