Inschrijvingen

Schooljaar 2019-2020 of geboortejaar 2017

Om uw kind in een Dilbeekse kleuter- of basisschool in te schrijven, moet u uw kind eerst aanmelden. Hiermee reserveert u uw plaats. Nadien moet u uw kind nog inschrijven rechtstreeks bij de school.

Eind mei kan u uw kind in theorie ook inschrijven zonder aanmelden. Gezien de grote vraag in Dilbeekse scholen kan u er best rekening mee houden dat er in vele scholen dan geen plaats meer is.

Voor wie?

De volgende kinderen konden worden ingeschreven via de aanmeld-procedure:

• kinderen geboren in 2017, ook al gaan ze in schooljaar 2019-2020 nog niet naar school
  • kinderen die van school willen veranderen
  • kinderen geboren in 2016 die al op een wachtlijst staan

Data aanmelden en inschrijvingen

vanaftot en met
ma 14/01/2019 9h00vr 25/01/2019 12h00Aanmelden voorrangsgroepen
ma 4/02/2019Resultaten aanmelding voorrangsgroepen
di 5/02/2019ma 25/02/2019Inschrijven voorrangsgroepen
vr 01/03/2019 9h00vr 29/03/2019 12h00Aanmelden niet-voorrangsgroepen
ma 29/04/2019Resultaten aanmelding niet-voorrangsgroepen
ma 06/05/2019vr 24/05/2019Inschrijving niet-voorrangsgroepen
di 28/05/2019Vrije inschrijving

Aanmelden

Alle Dilbeekse scholen nemen deel aan deze online aanmeldingsprocedure. Tijdens de aanmelding kunt u uw voorkeursscholen opgeven.

Wij raden u ten sterkste aan om minimum vijf keuzes op te geven. Wanneer er te veel ouders kiezen voor eenzelfde school, zal de software plaatsen toewijzen op basis van voorkeur en afstand tussen domicilie van het kind en de school.

Aanmelden gebeurt via de centrale aanmeldingswebsite van de gemeente Dilbeek. De aanmelding is geldig onder voorbehoud van goedkeuring.

Bij de aanmelding van je kind, speelt het tijdstip geen rol, zolang het maar binnen de juiste periode gebeurt (zie boven). Je kan dus rustig je tijd nemen.

Inschrijven

Nadat u uw kind hebt aangemeld, moet u uw kind nog inschrijven. Na het aanmelden zal je een ticket voor inschrijving krijgen. Hiermee kan je je kind inschrijven in de inschrijvingsperiode. Als je je kind niet inschrijft in deze periode, dan vervalt je ticket.. Inschrijven gebeurt rechtstreeks bij de school.

Vanaf 28 mei 2019 kunnen kinderen vrij worden ingeschreven, zonder aanmelding. Dan geldt de regel: first comes, first served.

Voorrang

De volgende kinderen behoren tot de voorrangsgroep, en kunnen reeds aangemeld worden in januari 2019, en ingeschreven worden in februari 2019:

• broertjes of zusjes van kinderen die reeds ingeschreven zijn bij Trip Trap
  • kinderen van personeelsleden van Trip Trap

Als je je kind hebt aangemeld in de voorrangsperiode, moest je het ook inschrijven in de voorrangsperiode voor inschrijvingen. Zo niet is je voorrang vervallen.

Meer info

Voor meer informatie verwijzen wij naar de aanmeldwebsite van de gemeente Dilbeek.

Zie ook de folder van de gemeente Dilbeek.